Στα μισά της εγκυμοσύνης σας, θα δοκιμάσετε ένα από τα αγαπημέναμου μέρη της εγκυμοσύνης: τη σάρωση της ανατομίας. Η σάρωση της ανατομίας είναι ένα υπερηχογράφημα επιπέδου 2, το οποίο τυπικά εκτελείται μεταξύ 18 και 22 εβδομάδων. Εκτός από το να διαπιστώσετε το φύλο του μωρού σας (αν θέλετε να μάθετε), ο τεχνικός υπερήχων θα πάρει πολλές μετρήσεις του μωρού σας.

Δεδομένου ότι ο τεχνικός θα επικεντρωθεί στην οθόνη, δεν μπορεί να σας μιλήσει μέσω της εξέτασης. Μην φοβάστε, όμως, να κάνετε ερωτήσεις.

Εγκέφαλος

Ο τεχνικός θα αξιολογήσει τα γεμάτα με υγρά χώρους στο εσωτερικό του εγκεφάλου και το σχήμα της παρεγκεφαλίδας, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του εγκεφάλου. Αυτός θα είναι επίσης σε θέση να προσδιορίσει εάν οι κύστεις βρίσκονται στο χοριοειδές πλέγμα, το οποίο είναι ένας ιστός στον εγκέφαλο που παράγει εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Οι κύστεις του εμβρύου μπορεί να υποδεικνύουν αυξημένο κίνδυνο ανωμαλίας χρωμοσωμάτων. Ωστόσο, η πλειονότητα αυτών των κύστεων εξαφανίζονται από την 28η εβδομάδα της εγκυμοσύνης χωρίς να επηρεάζουν το μωρό.

Πρόσωπο

Ανάλογα με τη θέση του μωρού σας, ο τεχνικός μπορεί ή δεν μπορεί να εντοπίσει εάν το μωρό σας έχει χείλη σχισίματος. Σπάνια είναι σε θέση να ανιχνεύσουν εάν υπάρχει μια σχισμή του ουρανίσκου. Σύμφωνα με το The Cleft Palate Foundation, οι σχισμές του χείλους και του ουρανίσκου είναι το τέταρτο πιο συνηθισμένο ελάττωμα γέννησης, το οποίο επηρεάζει 1 στα 600 νεογέννητα στις ΗΠΑ.

Λόγω του αριθμού των στοματικών ασθενειών και των ιατρικών προβλημάτων που σχετίζονται με ένα σχιστό χείλος ή ουρανίσκο, μια ομάδα ιατρών και άλλων ειδικών θα εμπλακεί στη φροντίδα του μωρού σας μετά τη γέννηση. Εάν διαπιστωθεί ότι το μωρό σας έχει ένα σχισμένο χείλος κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος, είναι χρήσιμο να ερευνηθούν οι εγκαταστάσεις που μπορούν να παρέχουν την ιατρική περίθαλψη που θα χρειαστεί το μωρό σας πριν από τη γέννηση.

Καρδιά

Τα συγγενή ελλείμματα της καρδιάς είναι μια από τις κύριες αιτίες των γενετικών ανωμαλιών και του θανάτου των βρεφών. Μια προγεννητική διάγνωση μπορεί να σας προετοιμάσει και την ιατρική σας ομάδα για να παρέχετε στο βρέφος σας την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα σε όλη την εγκυμοσύνη σας και μετά τη γέννηση.

Σπονδυλική στήλη

Η σπονδυλική στήλη του μωρού σας θα αξιολογηθεί με τη μακρά όψη και τη διατομή. Ο τεχνικός θα προσπαθήσει να βεβαιωθεί ότι οι σπόνδυλοι βρίσκονται σε ευθυγράμμιση και ότι το δέρμα καλύπτει τη σπονδυλική στήλη στο πίσω μέρος.

Άλλα σημαντικά όργανα

Η ανίχνευση θα αξιολογήσει επίσης το στομάχι του μωρού σας, τον κοιλιακό τοίχο και το διάφραγμα. Η σάρωση θα καθορίσει εάν το μωρό σας έχει δύο νεφρά και εάν η κύστη του / της λειτουργεί σωστά.

Ανατομία της μαμάς

Ο τεχνικός θα εξετάσει την θέση του πλακούντα σας, ειδικά ψάχνοντας για τον πλακούντα πριν. Ο ομφάλιος λώρος θα ελεγχθεί για να διαπιστωθεί εάν εισέρχεται κανονικά στην κοιλιακή χώρα και ότι διαθέτει τρία δοχεία. Ο τεχνικός θα κοιτάξει επίσης για να δει αν υπάρχει αρκετό αμνιακό υγρό που περιβάλλει το μωρό για να του επιτρέψει να κινηθεί ελεύθερα σε αυτό το στάδιο.

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν πολλές τρομακτικές πληροφορίες, αλλά είναι καλύτερο να ενημερωθείτε και να συμμετάσχετε στην εξέταση αντί να είστε εντελώς απροετοίμαστοι. Η σάρωση ανατομίας είναι πραγματικά μια συναρπαστική εξέταση, όπου μπορείτε να πάρετε μια κοντινή ματιά στο μικρό σας που κινείται γύρω.

Leave Comment